keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

Projektipäällikkö Pellossa ja Ylitorniolla

Tällä viikolla osallistun 29.6. Juoksengissa Napapiirin kyläyhdistyksen kokoukseen, jossa suunnitellaan kylän omaa kesätapahtumaa, Uiton iltaa Kattilakoskelle 13.7.
30.6. klo 18.00 osallistun Kantomaanpään kyläyhdistyksen kokoukseen, jossa kyläsuunnitelman teko olisi ajankohtaista.
Perjantain 1.7. ja maanantain 4.7. pidän ylitöistä kertyneinä vapaapäivinä.
Tiistai- iltana  5.7. menen Raanujärvelle Maailman Kylät- tapahtuman suunnittelukokoukseen. Matkapäiville voin ottaa muitakin kyläkäyntejä Ylitornio -Pello alueella, joten ottakaapa yhteyttä, jos teillä on kylähankkeeseen liittyviä, ajankohtaisia asioita; tarvetta hankeneuvontaan, kyläsuunnitelman tekoon ym. 

keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Ajankohtaista asiaa kyläsuunnitelmista Outokairan alueella

Esitemallinen kyläsuunnitelma

Onko kylällänne kyläsuunnitelmaa tai olisiko aika päivittää jo olemassa oleva kyläsuunnitelma? Uudentyyppisiä, esitemallisia kyläsuunnitelmia voidaan nyt  toteuttaa Meän kylät kakkonen- hankkeen kautta. Esitemallinen kyläsuunnitelma on perinteistä kyläsuunnitelmaa tiiviimpi infopaketti kylästä ja toimii samalla kyläesitteenä. Kooltaan se on A4- kokoinen, nelisivuinen ja neliväripainatuksella toteutettu esite, johon sisällytetään kylän kehittämissuunnitelma. Meän kylät kakkonen –hanke kustantaa kylällenne kyläsuunnitelman viimeistelyn painokuntoon ja painatuskulut, 200 kpl esitteitä/kylä. Vastaavasti kyläläiset voivat tehdä hankkeelle vastikkeetonta työtä merkitsemällä ylös työtunnit, jotka kuluvat kyläsuunnitelman suunnitteluun ja aineiston keräämiseen. Jos kiinnostuitte, ottakaa yhteyttä niin aloitetaan suunnittelu. Minulta saa tuntikirjanpitolomakkeita talkootyötuntien kirjaamista varten. Jos tuntuu, että kesällä ei kerkiä tiiviiseen suunnittelutyöhön, niin kesällä on hyvä aika ottaa valokuvia kylästänne ja eri kesätapahtumista. Lopullisen aineiston kokoamisen voi tehdä syksymmällä, kun materiaalia on jo olemassa.

Yhteistyöterveisin 
Tarja

Projektipäällikkö Ylitorniolla 16.6.

Osallistun torstaina 16.6. Raanujärven ja Meltosjärven yhteisen Maailman Kylät- tapahtuman suunnittelupalaveriin Vietosella klo 19.00. Voin samalla reissulla, ennen tuota kokousta, käydä myös muualla Ylitornion alueen kylillä, mikäli tarvetta on.

Terv. Tarja Kinnunen

perjantai 3. kesäkuuta 2011

Viikolla 23

Olen keskiviikkona 8.6. klo 18.00 mukana Ylitornion kyläpuulaakin perustamiskokouksessa Ylitornion kunnantoimiston valtuustosalissa. Tervetuloa kaikki Ylitornion kylät mukaan kokoukseen.

Torstaina 9.6.olen Rovaniemellä, jossa palaveri mainostoimisto Seven-1:n kanssa. Neuvottelen heidän kanssaan esitemallisten kyläsuunnitelmien suunnittelusta ja painatuksesta sekä mahdollisten, kyläkohtaisten esitetaulujen valmistamisesta Pellon maaseutunäyttelyyn. 

Muina päivinä työskentelen Outokairan Tornion toimipisteessä.

Terveisin hankkeen projektipäällikkö Tarja Kinnunen