torstai 28. helmikuuta 2013

Kylätoiminnan aktivointi-ilta Karungissa


Tule mukaan ideoimaan Karungin kylätoimintaa! 

kaikille avoin kylätoiminnan

AKTIVOINTI-ILTA
Karungissa

to.14.3. klo.18.00 VPK:n talolla

Mukanamme illassa mm.

Poukama- hanke: ISO SIIKA -festivaalin alus kulkee
Karungin ohi 16.7, olisiko aihetta KYLÄJUHLAAN?
Tapahtumasta kertomassa hankkeen yhteyspäällikkö Anne-Maaria Saransalmi ja projektikoordinaattori Tiina Höynälä.

Meän kylät kakkonen- hanke, Projektipäällikkö Tarja Kinnusen aiheena Karungin Kyläesitteen suunnittelu!

Arjen turvaa kunnissa – hanke; hanketta esittelee projektityöntekijä Marja Mathlein.

Lisäksi keskustellaan mm. luistelukaukalon saamisesta Karunkiin.

TERVETULOA

Illan järjestelyistä vastaa Karungin kyläyhdistys ry, Meän kylät kakkonen- hanke, Arjen turvaa kunnissa hanke ja Poukama-hanke.
   
                          

Kylätalojen teemahaku käynnissä


Outokaira tuottamhan ry julistaa haettavaksi yleishyödyllisinä investointihankkeina

”KYLÄTALOJEN TEEMAHAUN”
ajalle 13.2. - 13.5.2013

Kylätalojen teemahaussa voi hakea rahoitusta kylätalon kunnostamiseen, hankkimiseen, rakentamiseen sekä kylätalossa tarvittaviin kalustehankintoihin.

Hakemukset on toimitettava 13.5.2013 klo 16.15 mennessä osoitteeseen Outokaira tuottamhan ry, Kenttätie 1, 95700 PELLO.

Lisätietoja hakumenettelystä: www.outokaira.fi kohdasta ajankohtaista sekä toiminnanjohtaja Anne Anttilalta: 016-515541, 0400-161034, anne.anttila(at)outokaira.inet.fi.

Neuvontaa hakemusten tekemiseen saatte myös kylähankkeen projektipäälliköltä Tarja Kinnuselta: 040-705 5451, tarja.kinnunen(at)outokaira.inet.fi




perjantai 8. helmikuuta 2013

Projektipäällikkö Ylitorniolla ja Pellossa viikolla 7


Olen tulossa Ylitorniolle tiistaina 12.2.2013 iltapäivällä ja Pelloon 13.2. iltapäivällä.  Voin tulla sekä Ylitorniolle että Pelloon jo aiemmin aamupäivällä noina kyseisinä päivinä, jos teillä on Ylitornion tai Pellon kylissä asioita, joita Outokairan kylähankkeella voidaan tehdä, esim. hankkeiden suunnittelua, kyläesitteiden tekemisessä opastaminen tai vaikkapa outokairankylat.fi- sivuston käytön opastus.
Ottakaa yhteyttä, niin voidaan sopia mahdollisesta tapaamisesta. (Myös illalla klo 19.00 jälkeen on mahdollista tavata molempina päivinä).

Outokairan kylähanke kestää enää ensi syksyyn, joten kylien kannattaa hyödyntää hankkeen tarjoamat mahdollisuudet vielä tämän koko hankkeen loppuajan.

Nyt tälle keväälle olen järjestämässä mm. kyläkierroksia Ruotsin Tornionlaakson kyliin, luentotilaisuuksia kylille tärkeiksi koetuista teemoista ja viikonlopun mittaisia Outokairan kyläpäiviä Ylitorniolle. Näihin liittyen minulle voi lähettää vinkkejä ja ehdotuksia tutustumiskohteista, luentoteemoista ja kyläpäivien ohjelmasta sekä sopivista ajankohdista näiden järjestämiseen.

Esitemallisia kyläsuunnitelmiakin (kyläesite) ehtii vielä tehdä, tulen mielelläni opastamaan kyläyhdistyksiä alkuun kyläesitteen teossa, jos tämä asia kiinnostaa. Tähän mennessä valmistuneet kyläesitteet löytyvät myös netistä outokairankylat.fi- sivuilta. Esitteitä ovat tehneet  Torniosta Kantojärvi, Vojakkala, Raumo, Laivajärvi ja Sattajärvi, Ylitorniolta Pekanpää, Etelä-Portimojärvi ja Kantomaanpää, Pellosta Orajärvi ja Lankojärvi-Matinlompolo.

Outokairankylat.fi- sivusto on nyt käyttövalmis. Toivottavasti mahdollisimman moni Outokairan alueen kyläyhdistys ottaa tämän kylille yhteiseksi tarkoitetun informaatiokanavan aktiivisesti käyttöönsä. Sivustoon kannattaa tutustua nyt, kun hankkeella on vielä tarvittaessa aikaa ja mahdollisuuksia sivuston käytön opastukseen.

Aurinkoista viikonloppua!

Terv. Tarja Kinnunen

perjantai 1. helmikuuta 2013

Kylien yhteisen internet-sivuston käyttökoulutukset Torniossa


Outokaira tuottamhan ry:n Meän kylät menossa maailmalla – ja maailman menossa – hanke on toteuttanut Tornion, Ylitornion ja Pellon kylille yhteisen internet- sivuston.   Hanke tarjoaa mahdollisuutta ottaa sivusto kylien eri järjestöjen käyttöön ja järjestää sivuston käyttökoulutukset kunnittain. Kouluttajana sivuston toteuttaja Jarkko Salminen Saltek Oy:stä. Sivusto löytyy osoitteella www.outokairankylat.fi.
Torniossa käyttökoulutukset järjestetään Ammattiopisto Lappian tiloissa (ATK-luokka 3104);
Keskiviikkona 6.2.2013 klo 18.00- 21.00 ja 
Torstaina 14.2.2013 klo 18.00- 21.00
Mukaan voi tulla molempina koulutuspäivinä tai vaan yhtenä päivänä. Ottakaa mukaan sivulle liitettävää aineistoa, tekstejä ja kuvia kylästä esim. muistitikulle.
Sivuston käyttöönotto ja siihen liittyvä koulutus on kylien järjestöille ilmaista. Koulutusiltoihin sisältyy kahvitarjoilu.

Sivustoa voi käyttää oman kyläyhdistyksen tai muun kylässä toimivan järjestön tiedotuskanavana. Sivustolle voi liittää yleistietoa ja kuvia kylästänne sekä yhdistyksien toiminnasta, ilmoittaa kylän tapahtumat tapahtumakalenterissa, tiedottaa kylän palveluista ja vuokrattavista kokous –ja juhlapaikoista, osallistua keskusteluihin ja tori-palstakin löytyy. Sivuston rinnalla toimii outokairankylät- facebook -sivu.

 Kyläyhdistyksissä ja muissa kylien järjestöissä aktiivisesti toimivat henkilöt, tervetuloa mukaan koulutuksiin!


Lisätiedot ja tilaisuuksiin ilmoittautumiset viimeistään edellisenä päivänä ennen koulutustilaisuutta Tarja Kinnuselle 040-7055 451 tai tarja.kinnunen@outokaira.inet.fi