keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Outokairan ja kylähankkeen ajankohtaiset asiat

Hankkeiden hakeminen: Onko mielessänne vielä Leader- hankkeen hakeminen?  Nyt kannattaa laittaa suunnittelu kiireen vilkkaa käyntiin. EU:n ohjelmakausi 2007 -2013 on päättymässä tänä vuonna. Sen vuoksi hankkeiden hakemisella ja päätösten käsittelyllä alkaa olla kiire. Uusia hankehakemuksia voi toimittaa vielä elo- ja syyskuussa. Outokairan hallituksen kokoukseen elokuulle, hankehakemukset liitteineen on oltava Pellon toimistolla viimeistään 15.8.2013 ja syyskuun kokoukseen viimeistään 16.9.2013. Lisätietoja: www.outokaira.fi

Kylien esitemallisia kyläsuunnitelmia/ kyläesitteitä valmistellaan vielä useammalla kylällä, mukaan ehtii vielä, eri kylien kyläesitteet tulisi saada yhtä aikaa painoon loppuvuodesta.

Syksyllä 2013 on suunnitelmissa Outokairan alueen kylätaloille innovaatiotyöpajoja; Työpajojen teemana on kylätalojen käytön tehostaminen ja monipuolistaminen. Ilmoitelkaa, jos olette kiinnostunut osallistumaan työpajatyöskentelyyn ja mikä olisi sopiva ajankohta työpajojen järjestämiselle loppuvuodesta?

Outokairan strategialuonnos seuraavalle ohjelmakaudelle on kommentoitavana netissä outokaira.fi - sivulla ja se toivotaan otettavan myös seuraaviin Outokairan alueen kyläneuvostojen kokouksiin asialistalle. Tutustukaa strategialuonnokseen ennen seuraavaa kokousta tai kommentoikaa suoraan toiminnanjohtajan tai toimistosihteerin sähköpostiin osoitteisiin; anne.anttila(at)outokaira.inet.fi tai hilkka.konttaniemi(at)outokaira.inet.fi . Laita viestin aiheeksi "MEÄN OUTOKAIRA 2014-2020 KOMMENTIT". Nyt on vielä mahdollisuus vaikuttaa lopulliseen ohjelmatekstiin.


Tutustumisretket Ruotsin Tornionlaakson kyliin; hankkeella voidaan vielä järjestää retkiä Ruotsin Tornionlaakson kyliin ja käynnistää yhteistyötä kylätoimijoiden kesken rajan molemmin puolin. Kertokaa vinkkejä hyvistä retkikohteista, jos teillä on niitä jo tiedossa!


Olen lomalla 24.-30.6. ja 22.7.- 11.8.2013. Heinäkuun kolme ensimmäistä viikkoa olen siis töissä ja silloin ehdin myös opastamaan hankkeiden hakemisessa, jos teiltä on tulossa uusia tai nyt vielä keskeneräisiä hankkeita Outokairalle syksyn kokouksiin.



Hyvää juhannusta!


Yhteistyöterveisin

 Tarja Kinnunen