keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Kylätalojen työpajojen aikataulu on muuttunut

Useampien yhteensattumien vuoksi kylätalojen työpajojen aloitus siirtyy kahdella viikolla.

Ensimmäinen työpajapäivä pidetään Etelä-Portimojärven kylätalolla la 9.11. klo 12.0-16.00. Toinen työpajapäivä sovitaan ensimmäisen työpajapäivän päätteeksi. Tarkoitus on, että ilmoittautuneet osallistuvat molempiin työpajoihin, saadaksemme työskentelystä myös toivottuja tuloksia.

Mukaan on nyt ilmoittautunut osallistujia 7 kylältä. Uusia ilmoittautumisia otetaan edelleen vastaan 1.11.2013 asti.

Työpajojen kohderyhmänä ovat kyläyhdistykset, joilla on kylätalo tai vakituinen kokoontumispaikka kylällä. Työpajojen tavoitteena on lisätä kylätalojen käyttöastetta, monipuolistaa kylätalon käyttöä ja löytää kunkin kylätalon vahvuudet, joita kehittää eteenpäin. Useamman alueen kyläyhdistyksen kokoontuessa yhteen, voidaan vertailla eri kylien kylätalojen toimintoja ja saada vinkkejä puolin ja toisin. Työpajat toteuttaa innovaatiotoimisto Ilme Innorooms.

Työpajoihin osallistumisesta ei peritä maksua, Meän kylät kakkonen- hanke kustantaa työpajat ja kerää ainoastaan hankkeen toimenpiteisiin liittyviä talkootyötunteja työpajoissa työskentelyn osalta.


Hanke järjestää tarvittaessa yhteiskyydin pikkubussilla/linja-autolla Torniosta ja Pellosta Ylitorniolle, Etelä- Portimojärven kylätalolle, mikäli kyytiin on tarpeeksi lähtijöitä. Samoin kyyti järjestyy tarvittaessa myös Tornioon, Liakan kylätalolle, toisena työpajapäivänä. 

KOKOAVA TYÖPAJA KYLILLE- INFO ILME INNOROOMS
Kylätalot ovat, varsinkin haja-­‐asutusaluilla, kylien sydämet. Kylätalot tarjoavat usein palveluita, joita muut ovat vuosien myötä karsineet, kuten asiamiespostipalveluita, mutta ennen kaikkea ne toimivat vapaa-­‐ajan palveluita tarjoavina kyläläisten kohtaamispaikkoina.
Kylätalot ovat usein asukkaittensa näköisiä, luovathan kylien asukkaat talojen sisällön ja tunnelman itse. Toiset kylät tarjoavat hyvinkin monipuolisesti palveluita, toiset taas harvakseltaan, mutta kerralla suuremmalla volyymilla. Siksi on hyvä välillä pysähtyä kokoamaan toimintoja yksiin kansiin toisia innostavalla ja kannustavalla otteella.
iLme innorooms tarjoaa Outokairan Kylille, Meän kylätaloille työpajaa, jossa on paneudutaan kylätalojen ytimeen.
Ajatuksena on koota kylien omat toiminnot yksiin kansiin, ja löytää tätä kautta kylätalojen omat erottuvuustekijät. Työpajassa mietitään myös mitä toimintoja tulee vahvistaa ja mitä karsia, jolloin saadaan jäsenneltyä päätuotteet ja tukevat tuotteet. Jäsentelyn jälkeen on helppo lähteä käärimään lisää toimintoja ja ideoita tuotteiden ympärille.
iLmeen innostavan työpaja sisältää kaksi (2) puolikasta valmennuspäivää, joista osallistujille jää tuotekortit palveluista ja roppakaupalla uusia ideoita. iLmeen työpajat toteutetaan erilaisten esimerkkien kautta ja toisia sparraavalla otteella: osallistujat tuovat omat tietonsa ja taitonsa sekä taustansa ja jakavat ideoita toisilleen.
_________
iLme innorooms on innovaatiotoimisto, joka on keskittynyt yritysten Kokemuspolkujen luontiin. iLme avustaa yrityksiä löytämään oman erottautumistekijänsä, ja sitä kautta kilpailukykynsä.
iLmeen intohimona on luoda hyvän fiiliksen yrityksiä, jotka uskaltavat näkyä erottuvasti ja haluavat jäädä mukavasti mieleen. Innoroomsin tavoitteena onkin sitoutunut ja suositteleva asiakaskunta.
lisätietoja: 
Elina Stoor
Innovaatiojohta
www.innorooms.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti